Welpen

Onze speltak Welpen bestaat uit jongens en meisjes tussen 5 en 11 jaar. Iedere week is de opkomst op zaterdagochtend tussen 10.00 uur en 12.00 uur.
Hier beleven zij avonturen die gebaseerd zijn op de verhalen uit het Jungleboek van Rudyard Kipling. Deze verhalen worden in een eigentijds jasje gegoten en gebruikt om de fantasie bij kinderen te prikkelen. Zo gaan we de ene week naar het ‘jachtgebied van Bagheera’ en de andere week gaan we op bezoek bij de apenruïnes. Met de dieren uit het verhaal beleven we allerlei spannende avonturen, zoals speurtochten, kampvuren, estafettes. Bij de Welpen heeft iedere leiding een naam van een dier uit de jungle.

Natuurlijk komen er ook regelmatig andere thema’s aan bod en is er jaarlijks een ‘Rode draad’-verhaal dat gedurende het seizoen regelmatig terugkomt. Daarnaast wordt aandacht besteed aan maatschappelijke en hedendaagse ontwikkelingen. Bij al deze activiteiten wordt rekening gehouden met de activiteitengebieden van Scouting Nederland. Denk aan sport- en spel, expressie, scoutingtechnieken, buitenleven etc.

Welpen hebben één of per twee keer per jaar een weekend. Dit weekend wordt in het eigen clubhuis gehouden. In de zomervakantie gaan de Welpen een week logeren in een clubhuis verder weg. Meestal wordt er een clubhuis gezocht in de bossen.

Communicatie met ouders /verzorgers van welpen is heel belangrijk. Alle belangrijke informatie wordt via brieven uitgedeeld tijdens een opkomst. Daarnaast is een groepsapp voor de ouders/verzorgers van welpen. En heeft u vragen? Stel ze gerust aan de leiding!

Iedere opkomst is een nieuw avontuur! Als uw zoon/dochter lid  wil worden, nodigt de teamleider de ouders/verzorgers uit voor een gesprek. Hier krijgt u alle informatie over scouting en onze groep. Ook wordt een datum afgesproken wanneer uw zoon/dochter geïnstalleerd wordt en de scoutingblouse gaat dragen.

 

VDF2721-kopie-kopie-scaled.jpg
VDF2650-scaled.jpg