Scouts

Ben je tussen de 11 en 15 jaar oud? Dan ben je van harte welkom bij onze speltak Scouts. Scouts zijn jongens en meiden die supergave dingen doen en leren.
Zij werken samen in een ploeg die bij ons een patrouille genoemd wordt. De scout met de meeste ervaring en/of leiderscapaciteiten is de patrouilleleider (PL).
Bij Scouts gaan we respectvol met elkaar om. Ieder heeft immers zijn/haar eigen kwaliteiten!

Met elkaar leren scouts uitdagende scoutingtechnieken. Denk hierbij aan knopen die je nodig hebt bij pionieren. Pionieren? Bij pionieren wordt met behulp van palen en touwen een voorwerp gemaakt. Enkele andere scoutingtechnieken zijn kaart en kompas, hakken, zagen en natuurlijk kampvuur maken.
Naast technieken wordt er ook veel aan sport & spel gedaan, maar dan op een echte scouting manier…Weliswaar zijn wij een stadse groep, maar natuur en buitenactiviteiten komen zeer regelmatig aan bod.

In de zomervakantie gaan Scouts een hele week op kamp. Op zomerkamp komen alle geleerde technieken samen door een week te bivakkeren in tenten op een scoutingterrein elders in het land.
Ook een winterkamp staat ieder jaar op het programma. Dit wordt gehouden in de kerstvakantie.

Scouts en hun ouders worden geïnformeerd over activiteiten en scout-nieuwtjes via e-mail, groepsapp en het kwartaalnieuws.
De leiding bestaat uit Martin, Mark, Rob en Marcel.

Kom gerust op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur langs en doe gelijk mee met een opkomst!

IMG_0134-scaled.jpg