Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn een belangrijke succesfactor binnen scouting. Ook onze groep draait volledig op vrijwilligers.
Bent u op zoek naar een leuke en actieve klus, neem dan contact met ons op!

U kunt aan de slag als speltakleiding bij een bepaalde leeftijdsgroep, als bestuurslid of in een ondersteunende rol. Voor alle functies geldt dat u lid wordt van Scouting Nederland. Natuurlijk onderschrijft u de doelstelling van Scouting Nederland en wordt er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor u aangevraagd.

Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorgt u, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De speltakken draaien één keer per week op vrijdagavond of zaterdag. Buiten deze ‘opkomsten’ bereid het leidingteam het programma en de eventuele kampen voor. Voor een functie als leidinggevende geldt een minimumleeftijd.

Naast de leidinggevenden die in de Scoutinggroep zorg dragen voor het programma/aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn voor een goed draaiende groep. Denk hierbij aan een bestuursfunctie, gebouwbeheerder, klusser , schoonmaak etc.

Vrijwilliger zijn bij scouting is een onmisbare schakel bij de persoonlijke ontwikkeling van meiden en jongens. Daarom is het belangrijk dat men zich ook als vrijwilliger blijft ontwikkelen. Deze ontwikkeling staat bij Scouting Academy centraal. Hier kunt u op trainingen uw deskundigheid bevorderen. Dit geldt vooral voor speltak leidinggevenden, maar ook anderen kunnen hier workshops of cursussen volgen.