Explorers

Explorers zijn jongeren van 15 tot en met 18 jaar. Zij bedenken  hun  eigen programma’s en bereiden ze ook zelf voor. Hierdoor ontstaat een gevarieerd spelaanbod. Ook wordt bij deze speltak verder gebouwd op de al aangeleerde scoutingtechnieken. De jongeren worden niet meer geleid, maar begeleid. Dit geldt niet alleen voor de gewone opkomsten, maar ook voor het zomerkamp. Explorers organiseren zelf, binnen de (financiële) grenzen de activiteiten die zij ondernemen.

Ieder jaar kiezen de Explorers ervoor om naar het buitenland op een tiendaags kamp te gaan. Meestal gaat de speltak naar de Belgische Ardennen, maar ook andere bestemmingen zijn mogelijk. Tijdens een kamp is van alles mogelijk, van  mountainbiken, kanoën, vlotvaren tot klimmen en tal van andere activiteiten?  De Explorers bepalen het zelf!
Naast leuke activiteiten te verzinnen en uit te voeren wordt ook geleerd om nauw samen te werken.

Zin om een paar keer te komen kijken of Explorer zijn iets voor jou is? Kom langs op vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur.
Van te voren informatie vragen kan natuurlijk ook. Doe dit via het contactformulier, stuur een e-mail of bel het informatienummer.

 

 

IMG_0259.jpg